13
mrt

Ahilya fort, India

Een ongelofelijke en een totaal authentieke Indiase beleving is het verblijf in dit 18e eeuwse erfgoed aan de oevers van de tweede heilige rivier van India, The Narmada River.

In dit ongerepte gedeelte van midden India, in de staat Madya Pradesh, staat dit meer dan 250 jaar oude Ahilya Fort. Al sinds die tijd in bezit van de familie Holgar.

Het hotel beschikt over 13 kamers, maar mijn favoriet is de tent met zijn eigen tuin en adembenemende uitzicht op de rivier. Maar ook de torenkamer met dag en nacht uitzicht op het tempeltje midden op de rivier is uniek.

Ze noemen deze plek ook wel ‘klein Varanasi’ (vernoemd naar de heilige stad van India) maar de drukte en toerisme die ze daar kennen, is hier ver te zoeken.

Bij zonsopgang en zonsondergang is het aan de oevers van de rivier een drukte van jewelste door mensen die hier komen om zichzelf te wassen of hun was te slaan op de ghats. Hindu’s zingen en doen hier hun gebeden terwijl kinderen spelen en zwemmen in de rivier.

Het hotel heeft bootjes ter beschikking die je ieder moment van de dag mee de rivier op kunnen nemen met thee en eigengemaakte koekjes of desgewenst met een picknickmand.

Het diner vindt iedere dag plaats op een andere plek in het fort. De mooiste verassing wordt voor alle gasten georganiseerd 1 avond na zonsondergang.

Er zijn altijd interessante gasten en als het meezit is de Maharadja himself over en kookt hij de sterren van de hemel voor iedereen.

Eigenlijk wilde ik deze plek liever geheim houden. Maar met 13 kamers kan het na mijn openbaring toch nooit storm lopen daar. Wel is er nog veel meer te vertellen, maar ik raadt iedereen aan dit zelf te gaan beleven in een stuk India waar veel te zien is en waar je hoofdzakelijk Indiase toeristen tegenkomt!

www.ahilyafort.com

via www.biancatravel.nl