05
jun

Boath House, Nairn, Schotland

Mijn absolute favoriet aan de noordoostkust van Schotland is ‘Boath House’ in Nairn.

Eén schitterend landhuis met een interessant historisch verleden.

De eigenaren Wendy en Don kennen wij inmiddels geruime tijd en zij runnen de tent met passie, humor en een bepaalde botheid van Don’s kant, die niet altijd door iedereen begrepen wordt. Maar wij zijn daarom dol op deze man.

Alle kamers hebben een verschillend interieur. De meeste zijn een mix van typische Britse elementen (denk aan hemelbedden, baden op pootjes, dikke gordijnen, warme kleuren), maar er zijn ook kamers in het souterrain die een strakkere inrichting hebben.

Heel speciaal is de family cottage op het terrein. Handig als je met z’n vieren bent, maar ook heel romantisch om met z’n tweeën te verblijven.

De tuin om het landhuis leent zich voor een heerlijk wandelingetje. Stromende beekjes, wilde ganzen en eenden, een meer en ommuurde tuinen.

Overigens liggen er in de omgeving van Nairn vele beroemde golfbanen, voor de liefhebbers.

Het is best lastig om echt lekker te eten in dit deel van Schotland. Met uitzondering van het restaurant van Boath House.

Dit restaurant kreeg in de loop van de jaren dat wij er verbleven een Michelin ster. Zeer verdiend. Iedere avond hebben ze een vast menu met meerdere kleine gangen. Echt een waar genot.

Alleen jeuken mijn handen om hun restaurant aan te pakken als interieur designer: Betere verlichting, wat meer gezelligheid, een brandende haard en wat unieke meubels en objecten.

Echter; Ook hun ontbijt zijn iets waarvoor wij steeds weer graag terug komen.

Mocht je overigens ’s ochtends vroeg moeten uitchecken, reken er dan niet op dat ze je ontbijt verzorgen of dat er iemand is om je koffers te sjouwen. Maar ook dat weerhoudt ons er niet van steeds weer terug te willen komen!

Dagelijks vluchten op Inverness met www.flybe.com

 

www.boath-house.com