20
feb

Een design kribbe in Jerusalem

En waar we ook heen gaan zoek ik, als het even lukt, een boutique hotel om te verblijven.

Ik geef daar verreweg de voorkeur aan, in plaats van die logge deftige hotels van bekende ketens. Die zijn vaak ouderwets ingericht en zeer verouderd. Bovendien laat ik me graag inspireren door bekende architecten.

Tot mijn verbazing vond ik, na enig zoeken, het zuster hotel van ons eigen, eind 2011 geopende Amsterdamse Conservatorium Hotel. Beiden behoren tot de Israëlische Alrov groep. Voor het Conservatorium Hotel en het Mamilla Hotel in Jerusalem, tekende de beroemde Italiaanse architect Piero Lissoni voor het interieur. Hij was, voor lange tijd, de Art Director en ontwerper bij Boffi, de wereldwijd bekende firma die gespecialiseerd is in het ontwerpen van badkamers en keukens. Ook was hij onder andere ontwerper bij de meubelmaker Kartell.

De Mamilla ligt in het centrum van Jerusalem ‘s opkomende Mamilla spil van luxe gastvrijheid en winkelen, met tegen de achtergrond het uitzicht op de muren van de Oude Stad. Het hotel opende zijn deuren in 2009 en beschikt over de meest aanlokkelijke faciliteiten zoals een holistisch wellness centrum met de meest fantastische ‘combination’ massage die ik had in tijden, een ontbijtbuffet om nooit te vergeten (wel koosjer op sabbat) een fitnessruimte, exclusief dineren op het dak met uniek uitzicht, een dakterras met ligbedden, een binnenzwembad, een eigen synagoge en nog veel meer.

Het personeel is bovendien zeer attent en doet er alles aan om je verblijf een onvergetelijke te maken!

Mamilla