11
sep

Hotel SUMAHAN on the water, Istanbul

Afgelopen april namen mijn broertje, mijn zusje en ik mijn moeder mee naar Istanbul, voor haar 70e verjaardag. Zelf ben ik er al meerdere keren geweest, maar voor mijn moeder was het de eerste keer. We hadden het tot een paar dagen voor vertrek geheim gehouden voor haar en ze was door het dolle heen toen we het haar vertelden. Ten eerste omdat het natuurlijk zelden meer voorkomt op die leeftijd dat je nog alleen met je kinderen weg gaat, zonder al hun eigen families en ten tweede wilde ze al zo lang Istanbul zien. Omdat ik alle vorige keren aan de Europese kant van Istanbul verbleef, leek het me leuk dit keer een hotel te vinden aan de Azië kant. Mijn voorkeur gaat vaak uit naar de kleinere boutique hotels, om hun persoonlijke sfeer en benadering.

Het werd SUMAHAN on the water.

Een schot in de roos bleek toen we aankwamen, ook omdat Transavia tegenwoordig naar Istanbul vliegt en in tegenstelling tot KLM, landt op het nieuwe vliegveld aan de Aziatische kant. De kamers aldaar liggen pal boven het water en hebben allemaal een fantastisch uitzicht. Een bootje van het hotel vaart meerdere keren op en neer naar verschillende plekken aan de Europese overkant, maar daarnaast kun je ook op ieder gewenst tijdstip een boot als taxi reserveren, voor privé gebruik. Het is ook een verademing om aan het eind van de dag de enorm chaotisch drukke overkant te verlaten en de avond door te brengen aan de vele malen rustigere Aziatische kant. En daarom bleven wij uiteindelijk vaak ‘s avonds eten op het terras van het hotel, omdat de kaart een heerlijke mix heeft tussen Turks en Europees eten en de plek te goddelijk was om weer te moeten verlaten!

www.sumahan.com