05
jun

Kenia

Omdat wij verwende reizigers zijn, ook wat betreft het ondernemen van safari’s, wilde we eens een zeer bijzondere reis maken naar gebieden waar het absoluut niet toeristisch is en waar we stammen konden bezoeken die zelden door mensen van buitenaf bezocht zouden worden. Ik zal jullie regelmatig meenemen met verhaaltjes en foto’s op onze site.

De reis zou ons meevoeren naar stammen in het Noorden van Kenia, vlakbij de grens van Ethiopië en Sudan.
Onze reis ving aan bij het Porini Rhino Camp, een tentenkamp met een wildgebied van 90,000 acres, waarvan 60,000 acres volledig gereserveerd voor dit tentenkamp. Je vindt er de bekende ‘Big five’ ( zwarte neushoorn, luipaard, olifant, buffel en leeuw) maar er is ook een heiligdom voor geredde chimpansees.

Omdat dit gebied beschikt over een combinatie van zeer weide vlaktes met waanzinnige uitzichten met al de wilde dieren, heb je de garantie over een unieke safari ervaring. Het leuke is dat behalve safari’s in 4×4 jeeps, die je kunt doen zowel ‘s ochtends vroeg als ‘s avonds als het donker is, je ook een heel gebied lopend kunt ontdekken met als gidsen, een groep Maasai krijgers.

Het tenten kamp is geheel ecologisch en de tenten staan beschut opgesteld onder oude acacia bomen. Er zijn totaal 6 tenten en 1 grote hoofdtent, alwaar je kunt samenkomen om te eten, van het uitzicht kunt genieten of spelletjes te doen.
De tenten bestaan uit een dubbel en een enkel bed, een wc die je kunt doorspoelen( iets wat al heel luxe is ipv een gat in de grond) en een echte safari douche, die de Maasai op afgesproken tijden van buitenaf komen vullen met warm water in de douchezakken die buiten je tentbadkamer hangen.

‘s Avonds liggen er in  je bedje heerlijke kruiken klaar, omdat het ‘s avonds behoorlijk afkoelt.
Het eten is er overheerlijk en wat zo ontzettend genieten is…Je komt er geen hond tegen!

www.porinisafaricamps.com
www.tikatravel.com