02
jan

Paradijs aan de voet van het Atlasgebergte: Kasbah Beldi

Een hemelse verblijfsplek net buiten Marrakesh, die ik hier dan ook maar prijsgeef aan jullie.
Voor dit paradijs moet je 50 minuten rijden vanaf de Medina van Marrakech.
Voor het absolute ‘ohhhh, ahhhhh en whow’ gevoel ben je hier aan het goede adres.

Sinds januari 2014, van dezelfde eigenaar als onze favo stek net buiten de drukke stad; The Beldi Country Club (zie blogpost eerder deze maand), kan dit niet anders dan een enorm groot succes worden.

Gelegen onderaan de voet van het imposante Atlasgebergte, voel je hier de invloed van de berber bevolking. Het resort wordt gerund door een team ongelofelijke lieve toegewijde mensen, met aan het hoofd een gastvrouw uit het nabijgelegen dorp, die er alles aan doet om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

De vrouwelijke Marokkaanse chef komt iedere dag langs, waar je je ook op dat moment bevindt op het terrein, om een praatje te maken en te horen of je nog specifieke wensen hebt voor de lunch en/of het diner.

De lunch is steeds een verrassing waar die plaats gaat vinden; onder het afdakje van oude wilgentakken, aan het stromende riviertje of onder de eeuwen oude boom. Alles even idyllisch en in absolute rust.

Er zijn twee zwembaden en een kinderbadje, een aparte ruimte voor ontbijt en voor de borrel verzameld iedereen zich om de brandende haard binnen, op de leukste beklede stoeltjes. Het diner vind plaats onder de berbertent omgeven door open vuren en brandende lichtjes. Echt een sprookje.

De kamers zijn simpel maar hebben toch die leuke Marokkaanse details van knisperend linnengoed, berber kleden en stoeltjes. Vraag naar kamer 25 of 29 voor het unieke uitzicht. Persoonlijk vonden wij de kamers met grote ramen sowieso een aanrader als je daar verblijft. Veel kamers hebben ook een eigen terras met stoelen waar je kunt genieten van het zicht op de bergen.

Overdag is het er erg warm en ’s avonds kan het afkoelen. Wij zagen er alle soorten weer langskomen, maar dat maakte het extra bijzonder.

De aanplant op het terrein is nu nog redelijk laag, maar de grote baas heeft ons verzekerd dat het volgend jaar al heel hoog zal zijn.

En ook hier vond ik de prijs kwaliteit verhouding meer dan goed. Voor 1 nacht betaalden wij 125 euro’s.

http://beldicountryclub.com/en/kasbah-beldi.php