05
jun

Secret hideaway in de caribbean

Ben je net als ik ook altijd op zoek naar die speciale plekjes op de wereld, waar je, als het even niet hoeft, de hele Nederlandse goegemeente tegen het lijf loopt?

Persoonlijk kick ik op zulke hideaways.

En zo is er een eilanden groep, vlakbij de welbekenden benedenwindse eilanden, waar wij geen Nederlander getroffen hebben.

Ooit krioelde deze eilanden van de Nederlandse vissers (dat is nog terug te zien in de voornamelijk donkere bevolking, waar sommigen mensen plotseling blauwe ogen en blond kroeshaar hebben), maar die vertrokken massaal naar Curaçao en Bonaire.

Los Roques met zijn driehonderdvijftig eilanden, behoort tot de grootste archipel en marine-park van de Caraïben. En alleen het eiland Gran Roque is bewoond door zo’n 1209 vaste bewoners. Door de beschermde koraalriffen, mangroves en zeegrasvelden vind je er de meest prachtige en bijzondere flora en fauna. De stranden hebben wit zand en het warme water is een waar kleurenpalet van alle kleuren blauw.

Los Roques liggen voor de kust van Venezuela, zo’n 45 minuten vliegen vanaf de hoofdstad Caracas. Op het hoofdeiland Gran Roque vind je 60 zogenaamde posadas en inns, waarvan sommige behalve accommodatie en eten, ook transfers met picknick manden en stoelen naar nabijgelegen onbewoonde eilanden bieden.

Maar de absolute aanrader is om je te laten afzetten op één van de eilanden waar niemand komt, zodat je je een dag Robinson Crusoë waant. En dan maar hopen dat ze je aan het eind van de dag weer komen ophalen!

De eilanden zijn bij uitstek geschikt voor vissen, zeilen, duiken en snorkelen, maar ook voor kitesurfers de unieke stek.

Onze posada Macanao, waar wij verbleven, ligt aan het hoofdstrand vlakbij het mini vliegveld. De bootjes vertrekken voor de deur en de leukste bar, strandrestaurant, the place to hang out voor de hippe crowd ’s avonds, Aquarena, ligt naast het hotel. ’s Ochtends startten wij daar met de lekkerste koffietjes en ’s avonds dé plek voor borrel met zonsondergang.

Ons hotel beschikt over slechts 4 kamers met uitzicht op het strand. Heerlijk , maar soms wat luidruchtig met de feestende youngsters er naast. De rest van de kamers bieden uitzicht op het dorp of de binnenplaats. Omdat het ecologische eiland zeer streng water en elektra beheert, moet je het niet erg vinden dat douchen meestal koud is. Zelf ben ik dat in veel tropische landen gewend, maar voor de prinsen en prinsessen onder ons zou dat een probleem kunnen zijn.

Ga je met een groot gezin en/of vrienden, kun je de kleine pasados ook in z’n geheel afhuren.

Door de wanverhouding tussen de officiële wisselkoers en de zogenaamde zwarte markt, is het raadzaam rechtstreeks bij de hotels te boeken ipv via touroperators, als dat je lukt. Dollars wissel je daar ook via de zwarte markt en niet bij de banken.

http://www.macanaolodge.com

http://www.villacaracol.com

Secret hideaway in de caribbean

Ben je net als ik ook altijd op zoek naar die speciale