17
apr

The Royal Senchi Ghana

In het West-Afrikaanse land Ghana, waar ik me inmiddels behoorlijk thuis voel, is zeer recent een hotel geopend dat niet onder doet voor een viersterren hotel op één van de Caribische eilanden.

Gelegen aan de westelijke oever van het Volta meer, het grootste waterbekken ter wereld met een oppervlakte van 8502 km2, waar je je waant in een tropisch paradijs. Toen wij er vorige maand een nacht doorbrachten, moest de officiële opening nog plaatsvinden.

De kamers zijn zeer ruim opgezet en voorzien van een eigen patio, allemaal met uitkijk over de rivier. De kamers op de eerste verdieping hebben zeer hoge plafonds, wat een heel luchtig en ruim gevoel geeft. Vanuit het bad kijk je de kamer in en heb je ook zicht op de rivier.

Het hotel heeft alles wat je van een luxe vier sterren hotel verwacht: een zwembad, spa, een bar zowel binnen als ook buiten, een bruidssuite, een fantastisch restaurant, business centrum, conferentie ruimtes, zwembad en grote ruimtes om te lounchen. Alles is ruim opgezet. Het zou me niet verbazen als ze binnenkort die vijfde ster erbij krijgen.

Architectonisch heb ik een dergelijk gebouw ook niet eerder gezien in Ghana. Wat betreft het interior design kon ik mijn lol op. Een combinatie van Afrikaanse materialen met typische boutique hotel elementen. Helemaal mijn stijl. Alles over nagedacht en tot in de kleinste details perfect uitgewerkt. Eigenlijk (nog) vrij on-Ghanees.

De winkel van het hotel verkoopt daadwerkelijk goede en leuke cadeautjes waar wij westerlingen zeer hebberig van worden. Ook dat heb ik daar nog niet eerder zo gezien in andere hotels.

De buffetten zijn behalve een lust voor het oog ook niet te versmaden lekker.

Maar wat je bovenal niet moet overslaan, is een boottocht op de Volta rivier met kano’s die er voor het pakken liggen of met hun varende boot-ponton. De tocht naar de zeer indrukwekkende Akosombo dam voert je langs schitterende landschappen, plantages en liefelijke dorpjes. Een tocht die zowel een rustgevend- als innerlijk geluksgevoel bij ons achterliet bij ons.

www.theroyalsenchi.com