05
jun

Venezuela deel 2

Na Carácas vlogen we door naar Maracaibo, bekend om het grootste meer van Zuid- Amerika en het natuurspektakel van bliksemflitsen boven het meer in de koudere maanden. Heel vroeger woonde ik aan dit meer in een Shell kamp.

Mijn oude school, huis, het zwembad waar ik heb leren zwemmen, de club waar alle festiviteiten en evenementen plaats vonden, vond ik er weer terug. Shell is inmiddels lang geleden het land uitgezet en militairen hebben het kamp overgenomen en het ziet er behoorlijk verwaarloosd uit, maar alles was voor mij nog zeer herkenbaar en heel bijzonder om mijn gezin te kunnen laten zien.
www.crowneplazamaruma.com.ve

Ten noorden van Maracaibo bezochten wij de tropische lagoon van Sinamaica waar de inheemse Añu bevolking, de grootste inheemse stam van het land mede door hun ingenieuze leven in het labyrint van wateren (alwaar het klimaat een stuk aangenamer is dan in de stad), leeft in huizen op palen boven het wateroppervlak. Deze streek was al bevolkt voor de komst van Columbus en deed de ontdekkingsreizigers denken aan de stad Venetië, omdat deze stam zich vervoerde in gondola-achtige boten.. Hier dankt het land zijn naam aan: Venezuela.

Toen ik er nog woonde, liepen deze indianen nog in hun traditionele kleding. Denk aan peniskokers. Maar tegenwoordig is ook hier gewoon de Amerikaanse jeans doorgedrongen.

Wordt vervolgd…

Voor reizen naar Midden- en Zuid-Amerika:www.windandtales.com