05
jun

Venezuela deel 3

Een acht uur durende reis in een busje voerde ons door verschillende landschappen het hoge Andes gebergte in naar Merida, een van de belangrijkste culturele centra van het land. De uitstekende ligging in de bergen, de milde temperatuur overdag en de koele nachten, de parken, schitterende lagunes, de oude universiteit, monumentale gebouwen uit het koloniale tijdperk en het startpunt van vele expedities en tochten voor bergbeklimmers, maken deze plek tot een zeer geliefd oord.
www.hotelbelensate.com

Vanuit Merida vervolgde onze busreis naar Los Llanos, een gebied van 53.000 hectares grasland, bekend om zijn spectaculaire wildreservaat met honderden  vogelsoorten en andere unieke beesten. De opmerkelijkste zoogdieren daar, zijn onder andere de Capybara (een soort kruising tussen een reuze hamster en een otter) en verscheidene soorten miereneters. Voorts is dit ook de habitat van een indrukwekkende reuzen slang, de Anaconda.

Het kamp waar we verbleven is een aantal jaren geleden in beslag genomen van de  private eigenaar en genationaliseerd. Dat heeft tot gevolg dat je van de huidige staat van het onderhoud weinig moet verwachten en betekende in ieder geval koud douchen!

Drie keer per dag luidde de etensbel, om 7, 12 en 19 uur precies en dan was het de bedoeling dat alle gasten zich naar het eetzaaltje moesten begeven om te eten wat de pot die avond schaft.

Maar afgezien van het gebrek aan luxe is deze plek er absoluut één die je gezien moet hebben. De eindeloze kleuren van de overvliegende vogels, de vele kaaimannen en schildpadden, het vissen op piranha’s die je ’s avonds gegrilld op je bord terug vindt, de boottochten tussen alle waterlelies door, op zoek naar gigantische  krokodillen en roze dolfijnen…kortom een heel nieuwe wijze van een safari beleving dan die zoals wij deze kenden uit Afrika.

www.elcedral.com

Voor uw reizen naar Midden- en Zuid-Amerika: www.windandtales.com

Een acht uur durende reis in een busje voerde ons door